Veilig op vakantie

Veilig op vakantie

Met de vakantie in het vooruitzicht denken we allemaal wel eens na over hoe we ons huis veilig achter kunnen laten. Niemand wil thuis komen en het huis is leeg of ligt helemaal overhoop. Er zijn verschillende zaken waar u aan kunt denken, hier vindt u welke!

 

Auto op de oprit

Heeft u een oprit?  Probeer er dan voor te zorgen dat er een auto op staat, vraag uw buren of vrienden of ze hun auto op uw oprit willen zetten, of laat uw 2e auto (mocht u die hebben) op de oprit staan. Met een auto op de oprit wekt u de suggestie dat er iemand thuis is.

 

Tijdschakelaars

Tijdschakelaars zijn altijd handig en goedkoop, vaak hebben ze ook een random schakel moment waardoor het helemaal lijkt alsof iemand thuis is. Als het licht regelmatig aan- en uit gaat doet dit vermoeden dat u thuis bent. Verlichting is erg belangrijk. Als uw huis lange tijd donker is valt dit op, men weet dat u niet thuis bent. Denk ook aan de verlichting buiten, een buitenverlichting met bewegingsdetectie werkt preventief tegen inbraak!

 

Post

Probeer zo weinig mogelijk signalen af te geven dat u niet thuis bent, dus als u een aantal weken niet thuis bent en de brievenbus puilt uit, of er ligt dermate veel post voor de deur dat deze nog maar nauwelijks open kan dan is dit het startsein voor de inbreker! Vraag dus uw buren of vrienden of ze met regelmaat uw brievenbus even willen legen.

 

Social Media

Ga niet op Facebook, Hyves, Twitter of Goole+ van de toren blazen dat u de komende 2 weken op vakantie bent! Inbrekers zijn ook actief op social media, maar ook mensen die inbrekers tippen worden beloond.. Dit kunnen uw social media “vrienden” zijn, ga hier dus met verstand mee om.

 

Doorschakelen

Schakel uw huistelefoon door naar uw mobiel, wanneer een inbreker u gaat bellen of u wel thuis bent zal er meer kans bestaan dat er gewoon wordt opgenomen. Als er wordt opgenomen weet de inbreker genoeg.De inbreker moet het vermoeden hebben dat u thuis bent. Dat is het belangrijkste voor optimale beveiliging van uw huis!!

 

Alarmsysteem

Overweeg de aanschaf van een alarmsysteem, bij elk alarmsysteem in onze webshop krijgt u raamstickers welke de potentiele inbreker al waarschuwen dat er een alarmsysteem aanwezig is. Dit werkt heel preventief! Daarnaast geeft een alarmsysteem een gerust gevoel, ook als u `s nachts thuis ligt te slapen kunt u niet verrast worden zonder dat het alarmsysteem u waarschuwd. Het is een overweging; de investering verdient zich al snel terug

Zo heeft u al een voordelig 11 delig alarmsysteem om uw gehele huis te beveiligen

Wij hopen dat u met deze tips te kunnen helpen om met een prettig gevoel op vakantie te gaan